Aretousa

Σάλτσες

Σάλτσα Σολωμού με άνηθο

Υλικά :
500ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
1 κουταλάκι νερό
120 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το κόρνφλάουρ σε ένα μπολάκι με νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράζει ενώ ρίχνουμε και τον άνηθο ανακατεύοντας συχνά αποφεύγοντας να μας κολλήσει. Ρίχνουμε μέσα το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας ενώ περίπου μετά απο 10 λεπτά ρίχνουμε και το σολομό. Σερβίρετε ζεστό

Σάλτσα μυρωδικών (για κοτόπουλο)

Υλικά :
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά (σούπας) μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά (σούπας) φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές αλεσμένες

Εκτέλεση :
Σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βασιλικό τη πιπεριά και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν και ανακατώνουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά , ώσπου να δέσει. Σερβίρετε ζεστό.