Κρητικά γλυκά
Υλικά :
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό
1/2 φλιτζάνι άνηθο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλεύρι - αναλόγως όσο χρειαστούμε
Εκτέλεση :
Τσιγαρίζουμε τον άνηθο με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια αλέθουμε στο μίξερ μας όλα τα υπόλοιπα βότανα προσθέτωντας τον τσιγαρισμένο άνηθο. Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό και προσθέτουμε το μίγμα με τα αλεσμένα βότανα σε μια λεκάνη για να τα ανακατέψουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά και το αλεύρι , προσέχοντας να μην μας γίνει σκληρό το ζημάρι. Μόλις ανακατέψουμε καλά, αφήνουμε να δράσει η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας . Αργότερα όταν το ζημάρι μας θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα εμείς θέλουμε, τοποθετώντας τα προσεκτικά σε ένα ταψί του φούρνου μας το οποίο έχουμε φροντίσει να το έχουμε επικαλύψει με λαδόκολλα ή να το έχουμε αλείψει με βούτηρο ή ελαιόλαδο κατα προτίμηση για να μήν κολλήσουνε στο πάτο του ταψιού. Η θερμοκρασία του φούρνου δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 200 βαθμούς κελσίου, ενώ η ώρα ψησίματος δεν θα μας πάρει πέραν 3/4 της ώρας. Καλή σας όρεξη!