Κρητικά φαγητά
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Υλικά :
1 κιλό χοχλιούς (χοντρούς)
Ελαιόλαδο
1 ρακοπότηρο ξύδι
1 φλιτζάνα αλεύρι
Αλάτι
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς (με σκέτο νερό) προσέχοντας πάρα πολύ να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες. Ετοιμάζουμε το αλεύρι , αναμειγνύοντας το με το αλάτι. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, ενώ αλευρώνουμε παράλληλα και τους χοχλιούς . Μόλις ετοιμαστεί το λάδι, βάζουμε έναν έναν το χοχλιό στο τηγάνι τοποθετώντας τους μπρούμυτα. Μετά απο 5 λεπτά τηγανίσματος , σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περιλούουμε τους χοχλιούς με το ξύδι. Σερβίρονται ζεστοί.